De reis en eerste indruk
Door: Amely
Blijf op de hoogte en volg Amely
26 Juli 2010 | Aruba, Noord
aangekomen in Atlanta waar we 11 uur zouden blijven wilden we eigenlijk alleen nog maar slapen.
na besloten te hebben dat het kapen van het taxi-karretje met de zachte bankjes toch niet zo'n goed idee was gingen we op zoek naar een andere slaapmogelijkheid.
Bij gate E 26 vonden we een verlaten boarding-desk waar een heerlijk uitziend rubberen mat achter lag. Zonder moeite te doen om elkaar te overtuigen dat dit wel of niet kon gooiden we onze tassen neer achter de bali, verdwenen achter de computerschermen en rolden onze eerlijk gestolen dekentjes uit het vliegtuig uit.
Voor de veiligheid koppelden we al onze tassen aan elkaar zodat als er een gejat werd, de rest meteen onder ons hoofd weggesleept werden en we er dus meteen achter de tasjesdief aan konden gaan.
de belangrijke bezittingen verborgen we zo dicht mogelijk bij ons, telefoon in de broekzak, portemonnee onder de trui en heilig document paspoort verdween in de BH.
Zo, en nu even goed slapen! Na krom te hebben gelegen in het vliegtuig was de rubberen mat een traktatie, alhoewel dat niet lang duurde toen eenmaal onze spieren begonnen te verzuren en de spierpijn toenam. Desondanks hebben we een uurtje of 3 / 4 wat kunnen slapen en hadden we de volgende morgen toch weer een beetje energie om de goede gate op te zoeken en te gaan ontbijten.
Toen in het vliegtuig naar Aruba gestapt. Met ons mee vlogen voornamelijk vakantiegangers en Arubanen die naar Amerika waren geweest.
De vlucht duurde 4 uur, had wat vertraging maar was ontzettend mooi. Azuurblauw water met duizenden eilandjes onder ons rond de Bahamas.
Daarna een stuk van Haïti gezien, helaas vanaf daar veel bewolking en turbulentie, weinig meer kunnen zien.
De landing op Aruba was op zijn Arubaans. Gelukkig heeft Marianne dit met haar camera vastgelegd, want het gejoel en gegil van de enige twee Nederlanders aan boord was nogal overheersend op dat moment. We zaten net aan de verkeerde kant van het vliegtuig om Aruba te zien liggen, dus daar baalden we nogal van, daarna landde het vliegtuig met een aardige klap op Arubaanse grond en lagen wij dubbel van het lachen en de spanning. Het ging nu echt beginnen!
Op het vliegveld netjes opgehaald door de huisbaas, een Nederlander die ons in zijn dodge bakkie naar het appartement bracht. We kregen niet appartement nummer 6 zoals eerder gezegd was, maar nummer 1. Dat was prima want deze staat mooi op het hoekje en heeft wat exrta ruimte om het huis heen.
Het appartement is klein maar groot genoeg, wel knus eigenlijk. Twee gelijke kamers, ruime badkamer (met vreemde douche kwam ik achter, als je m te hard aanzet schiet de douchekop recht vooruit, al het water tegen de muur) in de woonkamer staat een bankje en de open keuken is klein maar alles doet t en er is ruimte genoeg voor 2. De slaapkamerramen kunnen open en als je dan de deur naar de woonkamer openzet waait het heerlijk door in huis, airco is dus niet echt nodig om constant aan te hebben.
vannochtend werd ik vroeg wakker, vast nog door de jetlag. nog even proberen te slapen maar om half 7 mn raam open gegooid zodat t lekker kon doorwaaien en wat hoor je dan? Een heus Arubaans huiskamerconcert! haha, ik denk dat vanwege de hitte de dag hier wat vroeger begint. Want warm is het! om half 8 zitten we al tegen de 30 graden.
vanmiddag gaan we even naar Marcel en zijn gezin, die zitten vlakbij oranjestad in een tijdelijk appartement. zij hebben eerder al hier gewoond en zitten er nu ook al wat langer, dus die kunnen ons vast een beetje op weg helpen hier. marianne en ik hebben Marcel maar vast tot onze aruba-papa omgedoopt.
Goed, het is tijd voor ontbijt en een afkoel-douche!
Veel liefs, Amely
25 Juli 2010 - 12:52
Joy:
WHAAAA!!!! Wat klinkt dat allemaal goed! Geniet er maar van en veel plezier vandaag met jullie nieuwe 'aruba-familie'.
Dikke knuffel!!! -
25 Juli 2010 - 13:08
Wouter:
Heej zus!
Gaaf hoor, tof dat je de reis al begint met een beetje survival;)
mooi dat je een eigen kamer hebt, anders is het ook niet te doen! Jullie zitten dus de volledige tijd met z'n 2en in dat huisje? Zou mooi zijn!
Die douchekop is vast te repareren! Ik kijk uit naar je foto's!
Vooral van het huisje uiteraard!;)
Greetz van je ow zo lieve broertje -
25 Juli 2010 - 13:56
Evelien:
Wat een verhaal al weer! Stiekem ben ik nu al een klein beetje jaloers.. en dat zonder de foto's gezien te hebben ;)
Kus -
25 Juli 2010 - 14:20
Elise:
Ha, leuk om te lezen! :P Wat een vlucht zeg, al dat gehobbel :P s'Morgens al 30 graden, das warm zeg. hebben ze daar ook siesta? Groetjes! -
26 Juli 2010 - 07:18
Adie:
Hey Emmy! Goeie van die slaapplek, slapen op een vliegveld vind ik echt TERROR!! En fijn dat je goed bent aangekomen. Het avontuur gaat nu echt beginnen..
Dikke kus je zus -
26 Juli 2010 - 09:51
Dagmar:
Hey Am,
De reis was al weer a la Amely lees ik al wel weer(vooral dat slapen achter die desk)haha. Maar fijn dat jullie een relaxt appartementje hebben! Veel plezier met het verkennen van het eiland! En ik vind het nu alweer super leuk om je verhalen te lezen, dus hou het maar goed bij. Dan is het net of we er een klein beetje bij zijn ;)
Dikke kus! -
26 Juli 2010 - 09:59
Jitske:
Heeey Chickie!!
Goed om te horen dat je de lange reis overleefd hebt en dat het er allemaal zo goed uitziet:D!! Gelukkig maar!
Nu eerst heeel veel plezier met het verkennen van alles!
Liefsx -
26 Juli 2010 - 15:36
Marloes:
Yo am!
Wat weer een mooi verhaal. En fijn dat alles goed is gegaan. Wij zitten ook heerlijk in griekenland. Vandaag op scooter door de bergen gescheurd, super mooi.
Geniet ervan. Liefs moes -
27 Juli 2010 - 15:30
Nyn:
Heeej Am,
Jammer dat het contact vanmorgen niet echt wilde lukken! ;) Hihi, maar gauw weer een poging doen!
Je verhaal hier is in elk geval weer super. Ben je een beetje bijgekomen van alles? Het zal wel eventjes wennen zijn daar allemaal.. Maar heb er alle vertrouwen in dat het helemaal goed gaat komen!
Geniet er maar lekker van en gauw skypen!
Tút