Verjaardagselebratie op Aruba
Door: Amely
Blijf op de hoogte en volg Amely
28 September 2010 | Aruba, Noord
Ik wil iedereen bedanken voor alle leuke berichtjes op hyves, facebook en alle mailtjes, smsjes en kaartjes! Volgens mij zijn er nog een aantal kaarten onderweg, maar zag gister al een DHL vliegtuig overvliegen, dus wieweet komt er binnenkort nog een lading binnen ;)
Heb echt een leuke verjaardag gehad en voelde me helemaal in het zonnetje staan door al die leuke berichtjes! En dat was maar goed ook, want hier was het de hele dag Nederlands weer...
Naast héél veel regen was er ook heel veel onweer en zaten we ’s avonds zelfs noodgedwongen thuis. ’t Is namelijk ook nog zo dat Aruba op zon is gebouwd, en er met regen weinig tot geen rekening wordt gehouden. (zie foto's hyves/facebook) Een flinke regenbui verder kun je dus beter de auto laten staan en op de jetski de stad door.
Omdat mijn verjaardag op zaterdag om 18.00 uur Arubaanse tijd begon (toen was het bij jullie 12 uur en was ik in Nederland al jarig) gingen we een tochtje maken op de pelican advanture. Een catamaran die je meeneemt naar een aantal mooie snorkelplaatsen en met een open bar. Er werd meteen door het personeel en alle gasten verjaardagsliedjes gezongen en een fles champagne uit de kast getrokken. Zo vierde ik mn verjaardag met honderden vissen en een schildpad bij een scheepswrak en lagen we lekker met cocktailtjes en pastechi’s op het dek.
Na de cruise hebben we een strandwandeling richting het Merriot hotel gemaakt, onderweg op de foto geweest met wat aangespoelde zeesterren (zie hyves) en uiteindelijk de fles champagne in het bubbelbad ontpopt.
’s Avonds hebben de meiden me nog mee uit eten genomen en zijn we op stap geweest.
Zondag, op mijn Arubaanse verjaardag regende het veel en hebben we dus alleen even lekker bij MooMba’s geluncht en wat op het strand gewandeld. Gelukkig had ik zaterdag al zo’n leuke verjaardag gevierd!
Ook op school is mijn verjaardag gevierd, dat was op vrijdag al gebeurd. Alleen mijn klas en een eerste klas waren op school omdat de leerkrachten van alle andere klassen een cursus hadden (ja, zo gaat dat hier). We hadden dus het hele schoolplein voor ons alleen en heeft de klas dus heerlijk veel buiten gespeeld en spelletjes gedaan. Helaas brak tijdens de stoelendans het moment aan om elkaar de hersenen in te slaan en moest het feest tijdelijk stilgelegd worden. Toen de 7 grootste agressievelingen eens goed toegesproken waren en de nodige strafregels hadden geschreven wisten ze zich gelukkig toch nog te gedragen en konden we de dag feestelijk afsluiten met cakejes versieren, wat een heel groot succes was.
Aanstaande maandag vier ik met twee andere leerkrachten onze gezamenlijke verjaardag, want hier is het de gewoonte om op een uitgebreid diner voor het hele team te trakteren. Beter dus om dat samen te doen.
Verder heb ik als verlaat verjaardagscadeautje een auto gekocht. Moet er helaas toch voor betalen. ’t Is een suzuki baleno, lekkere gezinswagen dus kan al mn spulletjes meenemen naar het strand ;)
stond er zondag helaas al mee aan de kant van de weg, maar dat lag aan de regen en niet aan de auto. doordat je nu steeds door plassen (lees: rivieren) water rijdt was de motor nat geworden, en om een lang verhaal kort te maken was het kabeltje van mn stuurbekrachtiging overhit geraakt en begon ontzettend te roken. bij het zien van rook uit mn motorkap had ikzelf al de neiging om 100m verderop in de bosjes te gaan schuilen wegens ontploffingsgevaar, maar gelukkig had ik 2 heren bij me met een hoop verstand van motoren en hebben die het tijdelijk kunnen fixen zodat ik iig thuis kwam. Vanmiddag heeft indel, waar ik de auto van heb gekocht de boel weer in orde gemaakt en krijg ik geen spierpijn meer van elke bocht die ik moet maken.
Verder niet zoveel nieuws en hoop ik vooral op mooi weer, want al die regen en onweer heb je ook niks aan (tenzij de minister dan opeens op maandagmorgen zegt dat iedereen vrij van school is vanwege het noodweer dat niet kwam, daar blijven we dus ook maar op hopen). De stroom valt iedere keer uit als de bliksem inslaat dus dat is ook nogal onhandig.
Voor jullie hoop ik ook dat er nog wat mooie herfstdagen tussen zitten, aangezien de zomer het zo snel liet afweten…
Veel liefs, Am
30 September 2010 - 08:15
Wouter:
Heej zus!
Leuk om te lezen! (je schrijft ook leuk;)
Zo eens even je hyves checken...
Ik ben blij dat je zo'n leuke verjaardag hebt gehad!
Catamaran klinkt wel erg gaaf! Ik ga eens kijken of ik na het sparen voor mijn rijbewijs nog wat over heb voor een retourtje Aruba!
Ik heb plannen om in December weer naar Oostenrijk te gaan tot ongeveer oktober (4 maand)
Nu heb ik namelijk de tijd om zulke dingen te doen. Me school moet ik wel eerst afronden. Het zag er lange tijd niet best uit, omdat het buitensport bijna is afgelopen, en ik niet echt terecht kon in Belgie.
Nu ga ik een indoor survival parkour voor een aantal klassen van het Hondsrug (is het idee. Wel eerst een lessenreeks waarin ze leren hoe je over hindernissen gaat zonder armen te breken enzo. Dus het idee is er! En als het goed is klaar voor december....
Nu naar je hyves, en koffie maken voor mezelf en ons mam!
Dikke kus aus Holland! -
30 September 2010 - 09:27
Adie:
Hey zusje!
Wat leuk dat je zo'n fijne verjaardag hebt gehad! Klinkt als een van de betere verjaardagen ooit dacht ik zo, met chamapgneflessen, bubbelbaden, duikacties..toe maar weer!;) Een leuk verhaal iig.
Ga zo even je regenfoto's bekijken. hier is het trouwens niet beter en het regent echt non-stop! HEEL jammer genoeg kan ik dus echt niet langskomen in Aruba (ik geloof het nog bijna niet) maar met de uni kan ik nog geen paar dagen missen, dus een paar weken is al helemaaal geen optie:(. NOu en dus maar een week vakantie dit jaar..Maargoed, dan moeten we maar lekker blijven mailen en wat vaker skypen etc!;)
Veel plezier daar lief zusje! XXX -
30 September 2010 - 17:10
Elise:
Das nog eens leuk zo'n verjaardag! Je pakt wel flink uit daaro ;P Succes met koken voor je collegae, veel plezier! Groetjes :)