Dagelijkse dingen
Door: Amely
Blijf op de hoogte en volg Amely
23 Oktober 2010 | Aruba, Noord
Ik heb veel te lang niets meer van me laten horen. Dat kom enerzijds omdat ik vrij weinig thuis ben, eigenlijk alles wat ik hier doe is buiten de deur, dus de relatie met mn laptop verwaterd nogal. Daarnaast beginnen de weken hier steeds normaler (pfoehh sleurrr! Hahaha nee joh!) te worden en gebeurt er niet elke dag meer iets nieuws. Niet dat het leven hier daardoor minder leuk wordt!
Elke doordeweekse dag sta ik om 6 uur op en arriveer ik ongeveer om kwart over 7 (meestal als eerste leerkracht) op school. Om kwart voor 8 gaat de bel als startsein voor de nieuwe, vaak zware, schooldag. De klas is nog steeds erg druk, de kinderen maken heel veel ruzie met elkaar en er is niet echt een goede sfeer. Het is lastig hier iets aan te doen, want kringgesprekken zijn wat te hoog gegrepen i.v.m. het de taalbarrière en het überhaupt naast elkaar zitten.
Er zijn natuurlijk goede en slechte dagen, maar het blijft een strijd met deze klas. Dat mijn lokaal opnieuw geschilderd is, van paars-groen naar KNAL-roze met gifgroen is ook niet echt een verbetering. Ik zou mijn zonnebril bijna op houden in de klas. heb de kids hard aan het werk gezet met tekenen zodat we gauw wat roze kunnen afplakken.
Om 3 over 1 eindigt de schooldag, tenzij de klas erg druk is geweest, dan ga ik tot kwart over 1 door en zijn ze goed pissig maar wordt er tenminste gewerkt.
ohja, leuk detail: heb afgelopen week mn 3e vergadering dit jaar pas gehad, hahaha!
’s Middags lig ik meestal vanaf een uur of 3 met Suus, kitty en/of Marianne op het strand. Nakijkwerk mee en hoppa op de strandstoeltje aan een Arubaans kleurtje werken. Het is echt zweten dat voor elkaar te krijgen ;)
Het strand is heerlijk om bij te komen van de schooldag. Ik moet mezelf er op het strand regelmatig aan herinneren dat ik de volgende dag gewoon moet werken en het geen vakantie is. Aangezien mn klas energie vreet is het wel fijn om ’s middags zo bij te komen.
Vrijdag om 1 uur begint het weekend. Meestal lekker op tijd naar huis, tas pakken en naar het strand. Op tijd weer terug want vrijdagavond is salsa- avond! Suus en ik zijn inmiddels al aan cursus 3 begonnen en kunnen al aardig wat pasjes maken.
Na salsales door naar South Beach om verder te dansen. Afgelopen weken is de vrijdagnacht bestempeld tot nachtzwem- nacht, meestal in zee, soms in het zwembad bij huis.
Zaterdag lekker uitslapen, met een brak hoofd wat nakijkwerk afronden, boodschappen doen en, heel verassend, naar het strand. Het verveelt nog steeds niet, ben benieuwd dat ooit gaat gebeuren.
Soms doen we iets bijzonders, kunnen we met een boot mee ofzo of gaan we ergens heen. Jetskien hebben we al een tijdje niet meer gedaan, maar dat komt vast wel weer een keer.
zaterdagavond is er altijd wel iets te doen in south beach dus over het algemeen zijn we daar te vinden. Suus en ik zijn vaste klant bij senor frogs, waar ze een heel goede dj hebben. Ik hou echt van de muziek hier! Niet zulke rampestamp muziek als in Nederland maar van die lekkere reggeaton en salsa- muziek. Werd laatst met suus herkent bij de benzine pomp als de frogs-meisjes. Oeps…
Zondag is net zo’n chille dag als de zaterdag. Lekker naar het strand of iets doen wat op ons pad komt. Snorkelen of het eiland verkennen ofzo. Kennen inmiddels wat lokale bewoners die de mooie plekjes kennen die niet in de reisgidsjes staan, echt leuk om daar heen te gaan. Laatst naar de watertoren van Alto Vista gereden om de lichtjes- skyline van Aruba te zien. Voor je de lichten van de boulevard en de hotelarea en achter je donkere natuur en de zee alweer. Wat een klein eiland! (maar hoor ons eens klagen als we helemaal naar San Nicolaas moeten voor een cursus van school, 45 minuten rijden) Zondagvond gaan we eigenlijk altijd wel naar MooMba, een strandtent waar zowel veel Nederlanders, toeristen als Arubanen komen. De muziek is goed en dansen met je voeten in het zand is zeker niet vervelend. Tussendoor even afkoelen met je voeten in de zee, echt een goede afsluiter van het weekend. Gelukkig gaat moomba kort na middernacht dicht, dus liggen we om een redelijke tijd in bed om een paar uurtjes slaap te maken voor we maandag weer aan het werk gaan.
De weken gaan zo ontzettend snel. Ben inmiddels 3 maanden weg, zongebruind en zongeblond, en heb helemaal niet het gevoel dat ik al zo lang weg ben. Kan het me gewoon niet voorstellen dat het in Nederland alweer herfst wordt! Zowel de weekenden als de schoolweek vliegt voorbij.
Het leven bevalt hier erg goed en stiekem begint het idee om nog een jaartje langer te blijven steeds serieuzere vormen aan te nemen. Gelukkig ben ik niet de enigste, dus dan kan de gezelligheid gewoon door blijven gaan volgens jaar.
Nu hebben jullie een beetje een idee van het leven hier, niet te jaloers worden he! ;)
Veel liefs en drumi dushi voor jullie!
Liefs, am
Ohjaaa! Drie x raden wat ik vandaag bij onze Chinese supermarkt heb gekocht: peperrrrnoten en chocoladelettersss! Haha jaa, sinterkaas weet ook Aruba te vinden. Van de week zong een kind in mn klas zelfs sinterklaas kapoentje. T wordt op school ook wel gevierd, pieten hoef je hier niet te smincken maar ben benieuwd of er wel genoeg witte mannen in het land zijn om sinterklaas te spelen :P
23 Oktober 2010 - 22:31
Wouter:
Heej Mol!
klinkt heerlijk om daar te zijn! Gewoon van dag tot dag leven klinkt het. Met mijn afstuderen kruipt het nog vooruit, dus is ben blij dat het niet stil staat. Na de herftvakantie(die nu begonnen is) ga ik beginnen aan een lessenreeks op het Hondsrug College. 3 klassen ga ik wat leren over hoe je hindernissen op een veilige en snelle manier kan afleggen, het word een voorbereiding op een indoor survival-run.
Die vindt plaats in de laatste week van november, als alles goed verloopt ben ik dus begin December afgestudeerd, en ga ik half december naar oostenrijk voor 4 (misschien 5) maand.
Je hebt daar trouwens nog een best constante stroom van nederlands toerisme of niet? als ik zo lees dat je naar een café gaat waar je regelmatig hollanders tegenkomt!;)
ik ga stoppen want me laptop batterij valt bijna uit!
doeg en kus -
23 Oktober 2010 - 22:58
Amely :
broertje!
die nederlanders zijn hier meestal voor stage of net als wij, werk. vakantiegangers is onder de nederlanders maar een klein deel. die gaan meestal naar curacao. de toeriten zijn meestal amerikaans of venezuelanen of colombianen ofzo, maar die wonen ook heel veel hier. mix-volkje hier op aruba ;) -
24 Oktober 2010 - 12:53
Jiska:
Hey Am!
wat een héérlijk leven heb je daar zo te lezen!! toch wel errug jaloers hoor! ik ga hier iedere dag (nu al in mn winterjas) op mn fietsje naar school... en moet oppassen voor verlepte tekeningen door de regen... Maare.. hebben ze daar op school toevallig een interieur architect (in opleiding) nodig? (roze en groene muren.. kan écht niet! :P) dan wil ik daar best even komen schidleren! haha
veel liefs!
jis -
24 Oktober 2010 - 19:35
Zus:
Hey molly!
KLinkt heerlijk Am! Ik ben ondertussen ook echt toe aan een retourtje Aruba! Studie is megadruk, sinds kort werk erbij en dan nog het oppassen..PFF!! natuurlijk moeten er ook nog leuke dingen gedaan worden dus mn agenda PUILT uit. WEl heel leuk allemaal. Al zou iets meer ontspanning geen overbodige luxe zijn.
En evt LANGER blijven lees ik? ik vond een jaar eigenlijk al wel lang genoeg..
maargoed, doe maar lekker waar je je goed bij voelt, ik heb nu toch al twee nieuwe zusjes! puh!
heel veel succes met je klasje daar Am, je krijgt ze wel klein!
(ps, we moeten echt wat vaker contacten trouwens!!dit gaat nergens over) XXX -
24 Oktober 2010 - 19:39
Zus Deel II:
Ik stuur je binnenkort even een mail! -
26 Oktober 2010 - 17:50
Elise:
Hej Am, Bijzonder te lezen, dat je ondanks je lastige klas toch een jaar langer wilt blijven eventueel! :) Kan je een foto plaatsen hoe poepiebruin je al bent? Michel en ik gaan een weekendje naar Londen :) in november, hebben we al zin in! Hopelijk is het dan geen herfstweer met al die regen... Groetjes!