veel te vertellen - Reisverslag uit Port Alfred, Zuid-Afrika van Amely - WaarBenJij.nu veel te vertellen - Reisverslag uit Port Alfred, Zuid-Afrika van Amely - WaarBenJij.nu

veel te vertellen

Door: webmaster

Blijf op de hoogte en volg Amely

18 Juli 2008 | Zuid-Afrika, Port Alfred

hallo trouwe lezertjes!

leuk om al die berichtjes te lezen! fijn dat zoveel mensen me op de hoogte houden van alle dingen die momenteel in nederland gebeuren :D

Nou, zondag zijn we aangekomen met de bazzbus (touristenbusje, erg chill) bij de EISS- campus in port alfred.
meteen ons kamertje mooi versierd en de spullen uitgepakt zodat we ons lekker thuis voelen daar.
tis wel een chille kamer, vrij groot, 2-persoonsbed, badkamertje en studeerhoekje met voor ons allebei een bureau, dus we kunnen flink aan de studie. tenminste, de mogelijkheid is er, laten we het daar maar op houden.
het weer is trouwens veel beter nu, smorgens wel heel fris maar smiddags echt heet! en die afrikanen hebben het koud! tis hier toch ruim 25 graden smiddags. maarja, om 6 uur wordt t opeens pikkedonker en ijskoud, dus das wel jammer.

We hebben de afgelopen week al ontzettend veel gedaan. ik zal een korte damenvatting geven want er is gewoon te veel om te vertellen.
woensdag zijn we voor het eerst naar de townships geweest. we hebben soep en brood klaargemaakt voor de armste mensen daar. met de soep en het brood zijn we naar een veld gegaan waar ruim 100 mensen in rijen opgesteld waren om eten te krijgen. was heel heftig om te zien hoe weinig die mensen hadden.
ze hadden amper kleren aan terwijl het vrij koud was. wij hadden allemaa l minstens 2 truien aan en het nog koud..

gister zijn we met de SPH-ers en de eline en ik als pabo-ers de townships ingegaa. we hebben een paar huisjes bekeken, 1 kamer met een bed en een fornuisje en een dikke tv meestal, heel vreemd. de tv werd niet eens gebruikt omdat de stroom die ze daar hebben dat niet aan kan, naja, we snappen niet helemaal waar de prioriteiten van die mensen liggen..

ook zijn we naar een school voor disabled children geweest. allemaal lichamelijk en/of geestelijk gehandicapten. was erg leuk, eline en ik kunnen daar les komen geven, wat best leuk zou zijn. je hebt er kleine klassen dus dat is wel een voordeel. ik twijfel nog wel een beetje want in afrika lesgeven opzich vind ik wel een uitdaging. ik kijk dus nog even.
ook zijn we op de dump geweest. op deze vuilisbelt wonen zo'n 50 kinderen. overal lagen naalden van het ziekenhuisafval, erg gevaarlijk. hier wordt veel lijm e.d. gesnoven om high te worden. dit was denk ik wel het meest schokkende van de tour.

daarna gelukkig nog even naar de kleuterschool gegaan. we wisten niet wat ons overkwam. nietsvermoedend stapten we uit het busje toen een gillende en juichende kudde kleuters op ons af kwam rennen. ontzettend enthousiaste en vrolijke kinderen die allemaal wel in waren voor een dansje of een knuffel of wat dan ook. dat maakte ons weer wat minder depressief zodat we wel weer vrolijk op huis aan gingen.

volgende week gaan we naar nog een paar scholen bezoeken en dan kiezen waar we heen willen. misschien ga ik ook wel naar een basis- en middelbare- school combinatie, lijkt me ook wel leuk. is nog even afwachten dus.

nu voor alle mobiele mensen mijn afrikaanse nummer (smst namelijk veel goedkoper) 0785226564

en het adres voor alle kaartjes die ik natuurlijk verwacht ;) :

EISS
t.n.v. Amely Bennaars
1 Grand Street
6170 Port Alfred

• 18 Juli 2008 - 12:31

Marloes:

Hey Am!

Echt super indrukwekkend allemaal zeg. Ben heel benieuwd naar de foto's. Heel veel plezier en doe de groetjes aan Eline!

Dikke kus, Moes

• 18 Juli 2008 - 15:07

Jitske:

Hey Amely!!

Goed om te lezen dat jullie kamer enz allemaal prima is!! Lijkt me wel heftig te zien dat die mensen het zo arm hebben.. Iig heel veel plezier daar!!!

Kus

• 18 Juli 2008 - 15:47

Dagmar:

Hey Am! Klinkt echt heftig, maar denk ik wel goed voor ons westerlingen om zoiets eens met eigen ogen te zien ;)
    Wacht nu alweer op je volgende bericht ;)

Xussies

• 19 Juli 2008 - 08:54

Elise:

Heey Am! Veel plezier daar in het verre afrika. Van mij zal je de komende 3 weken geen berichtjes ontvangen, omdat ik lekker met Mich op vakantie ga naar oost-duitsland! Heb ik zin in:) Maar ik (en de fam) zal je daarna wel een kaartje sturen hoor!

• 19 Juli 2008 - 09:18

Joy:

Ha Am!

Blij dat jullie het zo naar jullie zin hebben. Als wij jou vanuit NL willen smsen is het nummer: +27785226564. Anders komen de smsjes niet aan;)

Dikke zoen
    Joy

• 20 Juli 2008 - 10:25

Marit:

Hej M!:D

Echt leuk om die verhaaltjes te lezen! Wat een andere wereld zeg:o wel shockerend van die vuilnisbelt! Maar met jou gaat alles gelukkig goed:) Hier ook wel alleen veel werken en ralph is steeds aan het vliegen:P Maar veel plezier daar verder!

Knuffel Marit XXX

• 24 Juli 2008 - 16:09

Eef :

Heey Lieverd

Ik ben weer terug vanuit Calella!! Jemig wordt wel ff flink hard met mijn neus op de feiten gedrukt zeg. Wat een verhaal. En wat een heftige indrukken zeg!!!
    En wat een luxe hebben wij hier !! En dat vergeet ik echt te vaak!! Meid ik wens je heel erg veel succes daarzo!!! Sterkte!!
    En geniet van de mooie dingetjes zoals die kindertjes van de kleuterschool!!!

Dikke kus voor jou!!!

• 25 Juli 2008 - 18:17

Biebz:

Hai lievie!

Zit ffjes achter internet van een collegaatje\dinnetje, zag je nieuwe bericht en moest even reageren. Fijn dat t goed met je gaat! wij zijn inmiddels verhuisd en da's een dikke plus voor ons allemaal!
    Héééél véééél liefs van ons XXXXXXXXXXXXXXXXXX

• 29 Juli 2008 - 15:18

Marije:

Hai!

Je kent me niet, maar ik ben net terug van 5 maande zuid-afrika! Ik doe ook de Pabo ( leeuwarden ) en lees met veel plezier je verhalen! Het is allemaal zo herkenbaar!
    Wij hebben eerst lesgegeven op P.A Primary en daarna Mtyobo, was echt super!

Geniet ervan!

Marije