Kanoën en hogsback - Reisverslag uit Port Alfred, Zuid-Afrika van Amely - WaarBenJij.nu Kanoën en hogsback - Reisverslag uit Port Alfred, Zuid-Afrika van Amely - WaarBenJij.nu

Kanoën en hogsback

Door: Amely

Blijf op de hoogte en volg Amely

02 September 2008 | Zuid-Afrika, Port Alfred

Hallo luitjes!!!

Het is al ff geleden, maar zie hier, ik leef nog!
Hoor dat het in Nederland niet heel geweldig weer is geweest tot nu toe.. troost je, hier is het ook niet geweldig. De kranten staan vol weggespoelde straten en tuinen, hoogste golven sinds lange tijd hier! Ontzettende wind, maar ziet er wel erg mooi uit, die torenhoge golven. Geen surfer die het in zijn hoofd haalt nu te gaan surfen , tenzij deze in het bezit is van een vliegbrevet dan..

Ik zal nog even een klein misverstand uit de lucht halen: ben jij een Afrikaan: ja, ik ben verloofd, ben jij een Nederlander: nee ik ben niet verloofd!
Mijn mooie verlovingsring die ik trouw elke dag draag gebruik ik om de trouwgrage- afrikaanse mannen in de townships af te schudden. Ze trouwen allemaal maar al te graag een rijke blanke vrouw. Het heeft effect, ze zitten allemaal achter Eline aan. ;)

Op stage gaat alles zn gangetje, maken nog steeds dagelijks de meest gekke dingen mee en lach me daar over het algemeen slap om. Ik geniet er steeds meer van, krijg steeds meer een band met die kids. Alleen jammer dat ze zulke onmogelijke namen hebben.

Dan even de weekeinden:

Weekeind van 23 augustus met alle hotello’s gaan kanoën. Met gwen, annelous, martine, judith en jorien dapper de rivier op gekanood. De rest gingen met huisboten, soort varende caravans.
We moesten zo’n 11 km roeien en dan bij paddle inn aan land, waar we konden braaien (bbq-en) en overnachten.
Wij fanatiek kanoën en op zoek naar de peddle inn. Met de huisboten hadden we afgesproken dat ze ons elk half uur van eten en drinken kwamen voorzien. Terwijl wij lekker aan de roei waren, kwamen de huisboten maar niet. Ondanks het aardig zonnige weer was het vrij koud in de kano. Dus wij maar doorpeddelen, om het niet koud te krijgen. Er gingen aardig wat uurtjes voorbij. We hebben onze ogen uitgekeken naar de prachtige natuur. Tussen de bergen en bossen door kanoënd begon het uiteindelijk een beetje donker te worden. Niemand had tijd of telefoon bij, dus we vroegen ons toch wel af hoe laat het nou zou zijn en vooral, waar de peddle inn en de huisboten nou toch bleven…
Boos op de huisboten die ons op zouden zoeken draaiden we om en begonnen terug te kanoën. Toen we dat 3 meter hadden gedaan kwam daar om de bocht onze verlossende huisboot. We waren veel te ver gevaren, zaten al op 19 km.. oeps! De huisboot had motorpech gehad en had ons niet op tijd op kunnen zoeken.
Later bleek na enig onderzoek en een aantal telefoontjes naar de bewoonde wereld, dat de peddle inn helemaal niet bestond.. tja, het blijft toch afrika he..
Uiteindelijk aangelegd bij een ander campeerplekkie. Daar lekker gebraaid en in de open lucht geslapen. best spannend, aangezien er gigantische drollen om ons heen lagen die wezen op beestachtig bezoek..

Door de week weer lekker veel lesgegeven en op het activity centre rondgehangen. Beetje de doordeweekelijkse activiteiten.
Donderdag mee geweest met de hotello’s naar een lodge. Eline en ik waren wel benieuwd wat ze allemaal deden tijdens zulke lodge- bezoekjes. Heel grappig, met zn allen strak in pak op hoge hakken door de natuur banjeren. Hotelschool blijft toch een gekke opleiding.

Dit weekeind met geheel Friesland (Nynke, Nynke, Elizabeth en Eline) naar Hogsback geweest. In de auto klonk er vrolijk nick en Simon en allerlei Fries-talige verschrikkelijke muziek uit de boxjes. Kreeg echt het gevoel in het buitenland te zijn: bergen en zandweggetjes en een vreemde taal om me heen.. ;)
Ontzettend mooie reis was het wel! Hele mooie bergen en natuur, zelfs zebra’s langs de weg gezien.
Aangekomen in de backpackers bleek het vrij uitgestorven te zijn. Naast ons zaten er een paar stelletjes in de backpackers en was het aanwezige personeel zo stoned als een garnaal in de bar te vinden. We besloten maar even wat te drinken in de bar en liepen meteen het gevaar dronken gevoerd te worden met alle shotjes die ons vrijwillig werden aangeboden en net zo vrijwillig op onze rekening werden geschreven. Gelukkig hadden wij dat op tijd door en viel de schade mee.
Zaterdag een hike gelopen door de prachtige bergen en bossen in hogsback. Ook nog supermooie watervallen gezien. Elizabeth bleek een beetje ziek te zijn, die heeft dn ook de Afrikaanse bush bush van wat extra voeding voorzien..
Teruggekomen bleken we nieuw bezoek te hebben: geen mooie Deense of gekke Belgische jongens dit keer, maar… jawel…. rasechte Afrikaanse Jahova getuigen.. hebben wij weer. Het duurde dan ook niet lang of we waren in een ingewikkelde geloofskwestie beland. Wij ons standpunt verdedigen en zij bij elke ‘boe’ of ‘bah’ een Bijbeltekst smijtend..
Conclusie voor die avond: we kunnen twee dingen doen: - dronken gevoerd worden in de bar of met Bijbelteksten doodgegooid worden in de woonkamer…
Uiteindelijk hebben we ons maar opgesloten op onze eigen kamer en ons vermaakt met domme spelletjes. Toch prima naar onze zin gehad.
Zondag zouden we naar huis gaan, maar omdat onze chauffeur Elizabeth het niet zag zitten om kotsend achter het stuur te kruipen (wij zagen dat trouwens ook niet zitten) bleven we nog maar een nachtje.
Het weer was niet echt geweldig: nat en koud.. Volgens een van onze stonede garnalenvriendjes hoorden we dat het zou gaan sneeuwen. Wij geloofden hier niks van, t was ten slotte 31 augustus.
Paar uurtjes later: ja hoor: sneeuw! Onze jehova getuigen die de hele morgen rustig Bijbelstudie hadden gedaan sloegen compleet door: THANK YOU LORD!!! Riepen ze terwijl ze zo ongeveer op de banken stonden te springen.. Ze hadden nog nooit sneeuw gezien. Hahaha.
Maandag was het weer en Elizabeth weer een stuk beter en reden we weer terug naar de thuisbasis, EISS campus. Onderweg een aantal groepen bavianen van de weg getoeterd. Heel cool!
Op de EISS aangekomen bleek dat heel de campus de afgelopen 72 uur boven een kotsemmer had gehangen. Meneer de directeur had een virusje meegenomen uit Qatar…Nederlanders, Afrikanen, studenten en leerkrachten, bijna iedereen was hondsberoerd geweest. Tja dat heb je snel, als je met zoveel mensen op een kluitje leeft. Ik behoor tot de paar gelukkigen die nergens last van hebben :D
Gelukkig zijn de meeste mensen er nu wel weer aardig bovenop.

Ik probeer ondertussen een heleboel foto’s op een internet site te krijgen, mocht dit lukken, laat ik jullie dit wel even weten!
Ik geloof dat iedereen daar weer een beetje aan de gang is met school/werk. Baal er wel van dat ik alle leuke intro en kei- weken heb gemist! Hoor overal weer mooie verhalen over die eerste Groningse feestweken van het nieuwe schooljaar. En ik moet toegeven: dan mis ik Nederland wel een beetje..

Veel liefs!

• 02 September 2008 - 19:33

Marchien En Joy:

Het eerste berichtje is van ons! Wij zitten hier in een oer-Hollandse 'herfststorm', maar 't klopt niet helemaal, want het is nog zomer! We zijn al in de herfsstemming door onze stoofpeertjes-herfstvla (aanrader voor iedereen die in Nederland is) en het heerlijke weer.
    We zijn blij dat jij dit virus tenminse hebt kunnen ontlopen. Afrikaanse lucht doe je goed;) Als je daar nou ook goed door zou slapen...

Heel veel liefs,

feesten kunnen ze in Nederland als de beste :D

• 05 September 2008 - 13:51

Biebz:

Hey lieve Amy!

Wát een gáve foto's man! Niels vindt ze ook prachtig. Je beleefd volgens mij nog leipere dingen dan je zus in Suri. hahaha bij jou zou ik ook wel een poosje willen vertoeven zeg!
    Hier gaat t zn gangetje, we zijn thuis nog steeds in verbouwingsfase 1, waarschijnlijk dient fase 2 zich volgende week al aan! 't zal me een zootje geven. Ze gaan dan een vaste trap naar zolder maken, nieuw trapgat zagen, muren vd inloopkast eruit breken enzo...en dán de trap nog plaatsen natuurlijk!
    Meisje blijf goed op jezelf passen en blijf bovenal vooral hartstikke genieten van je tijd daar! voor je t weet zit je weer in dit koude ...land! Veel liefs van ons allemaal
    XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXX